Mijn favorieten

Taxatie

In de huizenmarkt kunt u als koper risico`s lopen bij een aan- of verkoop beslissing. Deze taxaties worden door specialisten uitgevoerd. Makelaardij Mouthaan heeft een beëdigd Registermakelaar in huis zodat u met vertrouwen een degelijk rapport kunt laten maken, wat door elke geldverstrekker geaccepteerd wordt.

Buiten aan- of verkoop kunnen er meer redenen zijn om een pand te laten taxeren:
- De overwaarde omzetten in een tweede hypotheek (bijv. t.b.v. een verbouwing);
- Oversluiten hypotheek (beter rentevoorstel);
- Bepaling van de waarde bij scheiding en deling;
- Verdelen van een erfgoed;
- Financiering (u heeft al een huis gekocht en heeft een taxatie nodig voor de bank);Informatie over het taxeren van een woning:

Een onroerend goed heeft vele waarden, of het nu om een huis, kantoor, bedrijf, boerderij of landerij gaat. Er is sprake van een verkoopwaarde, die in beginsel door koper en verkoper anders worden ingeschat. Voor de verzekering praat men over de herbouwwaarde, de bank vindt de executiewaarde belangrijk en de fiscus rekent met de waarde in het economische verkeer.

Voor alle partijen is het belangrijk op een gegeven moment te beschikken over een realistisch waardeoordeel van een terzake kundige. We hebben het dan over een taxatierapport waarin op weloverwogen wijze rekening wordt gehouden met relevante argumenten.

Zo’n terzake kundige is de NVM-makelaar. Door te werken met een NVM-makelaar is iedereen ervan verzekerd dat het taxatierapport door een deskundige is opgemaakt. Zijn brede praktijkervaring en het NVM-uitwisselingssysteem als voortreffelijke informatiebron zijn daarnaast de garantie voor een goede, zo objectief mogelijke taxatie. Het NVM-uitwisselingssysteem is een computersysteem dat de NVM-makelaar dagelijks op de hoogte stelt van bewegingen op de woning-, bedrijfs- en agrarisch onroerend goedmarkt en inzicht geeft in vraag en aanbod binnen zijn werkgebied.


U kunt voor het aanvragen van een taxatie uw gegevens op de contact-pagina invullen, wij nemen ter bevestiging van de opdracht telefonisch contact op met de opdrachtgever.